Wat is het verschil in sporten voor mannen en vrouwen?

Een vrouw en een man zijn nou eenmaal anders. Over het algemeen zijn mannen fysiek sterker dan vrouwen. In takken waar spierkracht het belangrijkst is, kunnen vrouwen daardoor vaak niet van mannen winnen. In dit artikel lichten we een aantal verschillen toe tussen mannen en vrouwen.

Biologische verschillen

Ten eerste zijn er dus biologische verschillen waar we rekening mee moeten houden. Zo heeft een fit lichaam bij een man tussen de 10 en 15% vet, en bij een vrouw is 20 tot 25% heel normaal. Ook zijn mannen robuuster waardoor ze meer kracht kunnen ontwikkelen dan vrouwen. Alhoewel, op professioneel niveau wordt dit een redelijk klein verschil tot 8%.

Niet hetzelfde

Vrouwen en mannen zijn dus totaal niet hetzelfde op sportgebied. Op interesses niet, maar ook niet in fysieke krachten. Kleine voordelen voor vrouwen zijn bijvoorbeeld dat ze stress beter tolereren en dat ze minder rust nodig hebben tussen sets in.

Wil je nou speciale sporttips voor mannen en vrouwen? Kijk dan eens bij vrouwentotaal of mannenwijzer. Zij geven speciale tips voor elke man en vrouw.